Впродовж 20-22 березня 2019 року на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка проходив Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за галуззю знань «Екологія», в якому взяли участь понад 120 учасників із 65 закладів вищої освіти України. Галузевою конкурсною комісією допущено до участі у ІІ турі 86 робіт, заслухано 63 студентські наукові роботи, з яких 1 в онлайн-режимі за допомогою скайп-зв’язку.

Конкурсна комісія відмітила, що роботи, надіслані на конкурс, відзначаються різноманітністю розглянутих екологічних проблем регіонів України з високим ступенем актуальності досліджених питань: оцінка стану поверхневих вод, підвищення екологічної безпеки на підприємствах, вплив антропогенного навантаження на довкілля, стан природно-заповідного фонду, поводження з відходами, створення регіональних ландшафтних парків.

Студентка групи Еко-41 факультету агротехнологій і екології Оксана Віталіївна Зусько та студент групи Ен-12сп факультету механіки та енергетики Назарій Віталійович Чижевський були відзначені і нагороджені дипломом ІІ ступеня. Вони представили наукову роботу на тему «Використання відновлюваних джерел енергії у плануванні екотуристичних об’єктів», виконану під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, в.о. доцента кафедри екології Наталі Василівни Качмар.