26 березня 2019 р. на кафедрі екології відбувся семінар-практикум на тему «Планета життя у чистому довкіллі», присвячений міжнародному Дню захисту Землі. Метою даного заходу було розкрити негативний вплив антропогенного фактору на навколишнє середовище; пояснити сутність глобальних екологічних проблем нашої планети; проаналізувати сучасний стан довкілля України; показати негативний вплив антропогенного фактора на здоров'я людини; розробити заходи, спрямовані на покращення екологічного стану довкілля. Організатором і основним модератором дійства виступила к.б.н., доцент кафедри екології Г.А. Лисак, яка й розпочала семінар з презентацією про Міжнародний день захисту Землі. Про екологічні проблеми Карпат в контексті кліматичних змін розповів старший науковий співробітник відділу охорони природних екосистем інституту екології Карпат, д.б.н. І.М. Данилик.

Також усі присутні заслухали цікаву доповідь на тему: «Первоцвіти Розточчя та їх охорона» від начальника науково-дослідного відділу ЯНПП І.П. Любинець. Студенти кафедри екології теж долучились і виступили із короткими есе на тему «Калейдоскоп екологічних проблем Львівщини та можливості їх вирішення». Крім того, у дискусії взяли участь викладачі кафедри екології (П.Р. Хірівський, Н.Є. Панас, О.Т. Мазурак, Ю.Я. Корінець, А.М. Бучко, Б.В. Кректун та М.Я. Онисковець) та гості семінару.

Таким чином, дане свято закликає кожного зробити хоча б невелику добру справу в ім'я захисту природи, а також допомогти оточуючим зрозуміти важливість збереження природних багатств і дбайливого ставлення до природних ресурсів. Будь-яка дрібниця – підняти і викинути в урну сміття, або пройтися пішки замість того, щоб доїхати на автомобілі – є внеском в продовження життя на планеті.