Осінні дні сповнені величних свят, спогадів та пам’яті про наших відважних героїв, захисників України.

На факультеті агротехнологій і екології відбувся вечір пам’яті, присвячений героям, що боролись за незалежність України.

Студенти груп Еко-11 (куратор-наставник – доцент О.Т. Мазурак) та АГ-12 (куратор-наставник – в. о. доцента М.Я. Іванків) разом із викладачами кафедри екології пригадали тих відомих і невідомих національних героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Велично звучали серед історичних спогадів юні голоси студентів: Владислава Городецького, Назарія Гука, Андрія Пасічника, Віталія Галавана, Ростислава Голяка. Тихо грала гітара (виконавець – Іван Годунов) та звучали вірші та пісні про життєвий шлях вірних синів України (технічні оператори – Сергій Проказюк, Павло Ненека).

Торкнулися сторінок пам’яті та віддали шану нашим великим Героям: Симонові Петлюрі, Євгену Коновальцю, Роману Шухевичу, Степанові Бандері та В’ячеславу Чорноволу. Також наш поклін воїнам українських армій і військових формувань: Українським січовим стрільцям, Армії Української Народної Республіки, Українській галицькій армії, військам Гетьманської держави, героям Крут, воїнам Карпатської Січі, Дружинам українських націоналістів, Українській повстанській армії, Українській національній армії, героям славного Майдану та відважним героям сьогодення, воїнам АТО, тим, які кожної миті віддають своє життя за вітчизну.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять українських патріотів, національних, державних, церковних, культурних, наукових діячів, членів ОУН, героїв, які у збройній боротьбі були замучені в підвалах більшовицьких, нацистських та московських в’язниць, загинули в концтаборах, у ворожому полоні, були розстріляні, повішені, померли від катувань…

Горіли свічечки пам’яті, а разом з ними горіли серця усіх присутніх і звучав героїчний клич Великого Кобзаря: «...Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас сила, за вас воля і правда святая!»