19 листопада 2019 р. на кафедрі екології ЛНАУ розпочав роботу міжкафедральний науково-практичний семінар «Нанотехнології – реалії сьогодення та перспективи на майбутнє» за участю викладачів кафедри екології факультету агротехнологій і екології, кафедри технології та організації будівництва факультету будівництва та архітектури, кафедри енергетики факультету механіки та енергетики, а також студентів-гуртківців (гурток «Юний хімік»).
У роботі семінару також взяв участь директор Західного наукового центру НАН України та МОН України, к.т.н. О.Д. Зинюк з доповіддю «Нанотехнології та їх розвиток в академічних установах Львова».
Викладачі кафедри екології, доценти П.Р. Хірівський, О.Т. Мазурак, І.Є. Соловодзінська ознайомили присутніх із екологічними, хіміко-біологічними особливостями та соціальними аспектами розвитку нанотехнологій. Доцент кафедри технології та організації будівництва А.Я. Регуш розповів про особливості технології очищення стічних вод від іонів важких металів немодифікованим природним цеолітом. Особливості використання нанотехнологій у сонячних геотермічних установках при технологічних процесах сушіння представив к.т.н., в.о. доц. кафедри енергетики С.В. Коробка.
Студенти-науковці гуртка «Юний хімік» також продемонстрували цікаві інформативні блоки на зазначену тематику у вигляді доповідей і презентацій. Найкращі доповіді студентів (Ганна Ковальчук, група ТЗ-31; Ірина Бригас, група ТЗ-31; Соломія Шиманська, група ТЗ-31; Олег Ланковський, група Еко-31; Андрій Пасічник, група АГ-12; Влад Городецький, група АГ-12; Діана Шойму, група АГ-11; Віталій Павлів, група Буд-11; Богдан Кайда, група Буд-11) були відзначені грамотами.
Практична частина семінару запланована на базі Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.