17 лютого на факультеті агротехнологій і екології відбулася відкрита виховна година, приурочена вшануванню шостої річниці загибелі Героїв Небесної Сотні, в якій взяли участь студенти II та III курсів і викладачі кафедри екології.

Виховна година «Реквієм Небесній Сотні» розпочалася хвилиною мовчання при запалених «свічках памʼяті». Розпочала виховний захід заступник декана факультету з виховної роботи Оксана Богданівна Скаб, наголосивши, що вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, героїзму тих українських захисників, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, сприятиме формуванню в молоді життєвих компетентностей, прищепленню любові до України, розвитку у молоді бажання стати гідними громадянами, вихованню патріотичної свідомості.

У виховному заході взяв участь завідувач кафедри екології Петро Романович Хірівський, наголосивши, що ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни, коли у мирний, цивілізований час ХХІ століття було вбито людей. Тому сьогодні ми закликаємо вас згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

У заході також взяли участь керівники-наставники академічних груп – Роман Степанович Шкумбатюк і Наталія Ярославівна Лопотич, викладачі кафедри екології. Всі учасники відкритої виховної години мали змогу висловити свої переживання та почуття до тих, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу України. Скільки прекрасних людей загинуло на війні, скільки згоріло міст, скільки полів розтоптали гусениці ворожих танків… В кожній родині, в кожному домі пам’ятають тих, хто боронив нашу землю.

Виховний захід завершився переглядом документального фільму Крістіана Зайделя «Небесна сотня».