12 жовтня 2020 р. на кафедрі тваринництва і кормовиробництва відбувся міжкафедральний семінар «Розвиток сімейних молочних ферм в Україні». На семінар було запрошено Миколу Петровича Шпека – дорадника кооперативного об’єднання «Рівноправність», залученого до виконання міжнародного українсько-канадського проєкту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». У рамках проєкту передбачена допомога для створення та успішного функціонування на теренах нашої держави сімейних молочних ферм. 

Участь у семінарі взяли: декан факультету агротехнологій і екології В.В. Бальковський, завідувач кафедри тваринництва і кормовиробництва Н.З. Огородник, доцент І.Ф. Дудар, доцент С.Я. Павкович, провідний фахівець В.Я. Якимець, доцент кафедри екології М.Я. Іванків, старший викладач кафедри генетики, селекції та захисту рослин О.О. Дудар, старший викладач кафедри технологій у рослинництві М.Л. Тирусь, студенти факультету агротехнологій і екології.

Семінар пройшов змістовно і викликав значне зацікавлення з боку студентів та викладачів. Присутні отримали багато корисної інформації й погодились із проведенням майбутніх спільних із доповідачем зустрічей в стінах ЛНАУ, а також на базі в сімейних ферм Західному регіоні України.