17 грудня 2020 р. відбувся онлайн-семінар «Екологічні ризики техногенезу, наукові підходи та технології захисту довкілля» (на базі платформи «Zoom») за участі викладачів кафедри екології, студентів факультету агротехнологій і екології ЛНАУ (членів гуртків «Хімія і технології» та «Екологія»), а також стейкхолдерів, що співпрацюють з університетом, – директора Західного наукового центру НАН України та МОН України, к.т.н. О.Д. Зинюка та завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВСУ, к.х.н. Ю.Т. Лень.

Викладачі кафедри екології (завідувач кафедри доц. П.Р. Хірівський, доценти О.Т. Мазурак, М.Я. Іванків, Г.А. Лисак та інші), а також студенти ознайомили присутніх із науково-практичними, екологічними тенденціями та досягненнями в різних галузях виробництва, що стосуються технологічних аспектів захисту навколишнього середовища, особливостями та напрямками їх впровадження в Україні.

Студенти-гуртківці продемонстрували цікаві інформативні блоки наукової тематики у вигляді доповідей та презентацій. Найкращі доповіді студентів (Ю. Петращук, група ТЗ-12сп; І. Бригас, група ТЗ-41; Н. Гармадій, група Тз-11; І. Годунов, група Еко-21; В. Матіїв, група Тз-22; І. Музика, В. Галаван, С. Проказюк, студенти групи АГ-22) були відзначені грамотами.

Практична частина семінару була представлена онлайн-ознайомленням з можливостями судової експертизи на базі Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, особливостями та технікою виконання досліджень методами фізико-хімічного аналізу матеріалів, речовин і виробів у дослідженні забруднень навколишнього середовища (презентація Юлії Лень).

Вкладення:
Скачати цей файл (Програма семінару.pdf)Програма семінару.pdf596 Кб