Викладачі та студенти факультету агротехнологій і екології Львівського НАУ в рамках проєкту «Good.Better.Organic» спільно з Наталією Чоловською, президентом ЛМГО «Екотерра», та Наталією Бондарук, менеджером з комунікацій ЛМГО «Екотерра», відвідали підприємства Західного регіону України, які спеціалізуються на виробництві органічної продукції.
«Good.Better.Organic» – це німецько-українсько-білоруський проєкт, який популяризує органічне сільське господарство, створює майданчик для обміну досвідом і висвітлює історичні та сучасні теми, пов’язані зі сільським господарством.
Серед учасників проєкту були О.Ф. Литвин, к.с.-г.н., доц. кафедри технологій у рослинництві, Н.І. Вега, к.с.-г.н., в.о. доцента кафедри агрохімії та ґрунтознавства, О.І. Ковальчук, к.с.-г.н., в.о. доцента кафедри генетики, селекції та захисту рослин, а також студенти: Д. Шойму та О. Гуляк (група Аг-31), С. Федишин та І. Музика (група Аг-32), Х. Сівчук (група Еко-22).
Учасники проєкту відвідали органічне підприємство ТзОВ «Старий Порицьк» у с. Старий Порицьк Іваничівського району Волинської області. Підприємство займається вирощуванням органічних зернових, олійних та бобових культур, переробкою органічного молока, зокрема виробляє кисломолочні продукти, тверді сири, вершкове масло. Господарство освоює площу 960 га.


Також група побувала у ФГ «Гадз», яке знаходиться у с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області. Господарство спеціалізується на вирощуванні плодових, кісточкових та ягідних культур на площі 600 га, експортує свою продукцію у 16 країн світу. Більшість культур на підприємстві вирощуються за інтегрованою технологією, проте воно має органічний сертифікат на 33 га яблуневого саду.
У виробничому кооперативі «Як бджола», який розташований в с. Боложинів Буського району Львівської області, учасники проєкту мали можливість ознайомитися з насадженнями малини, ожини та суниці садової, оскільки підприємство спеціалізується на вирощувані органічної продукції цих культур. Ще однією сферою діяльності кооперативу є бджільництво.
Усі підприємства сертифіковані ТОВ «Органік Стандарт».