При Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти на базі факультету агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету з 27 вересня до 10 жовтня та з 18 жовтня до 29 жовтня 2021 р. проходили курси підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів відділів фітосанітарних процедур (біологічного захисту рослин, аналітики пестицидів і агрохімікатів, а також мікологів, бактеріологів, вірусологів, гербологів) фітосанітарних лабораторій України. У зв’язку з карантинними обмеженнями через пандемію вірусного захворювання Covid-19 навчання відбувалося у віддаленому режимі з використанням платформи Zoom.
До занять було залучено висококваліфікований науково-педагогічний потенціал факультету: лекції читали професор І.А. Шувар (кафедра технологій у рослинництві) та доценти Г.О. Косилович і Ю.С. Голячук (кафедра генетики, селекції та захисту рослин).
Слухачам курсів було подано сучасну наукову інформацію щодо: карантинних видів грибних, бактеріальних та вірусних хвороб рослин; особливостей розвитку та розповсюдження шкідливих організмів в агроценозах; завдань і принципів фітосанітарного моніторингу агроценозів, методів виявлення та обліку шкідливих організмів; класифікації пестицидів, властивостей токсичності пестицидів, впливу пестицидів на навколишнє природне середовище, характеристик діючих речовин пестицидів; основних груп організмів, що становлять інтерес для біологічного методу захисту рослин, їх взаємовідносин зі шкідливими видами в біоценозі, сортименту сучасних засобів біологічного та хімічного захисту рослин.