30 березня 2023 року на факультеті агротехнологій та екології відбулося засідання в рамках проведення Звітної студентської наукової конференції за результатами науково-дослідної роботи у 2022 році. В роботі конференції взяли участь здобувачі вищої освіти факультету, які представили наукові доповіді у формі презентативного матеріалу. На засіданні були присутні керівники наукових гуртків та викладачі факультету агротехнологій та екології.
Конференція відбувалася у формі дискусії, доповіді учасників конференції супроводжувалися обговоренням та запитаннями. За результатами роботи конференції прийнято рішення нагородити студентів грамотами.
Висловлюємо подяку керівникам наукових гуртків за підготовку до проведення заходу, а також студентам-учасникам конференції та науковим керівникам, які на високому рівні підготували студентів.
Основна тематика доповідей: вплив систем удобрення на урожайність та якість сільськогосподарських культур в певних ґрунтово-кліматичних умовах; динаміка агрохімічних показників ґрунтів за різного удобрення сільськогосподарських культур; контроль бур’янів за вирощування сільськогосподарських культур; дослідження ефективності систем захисту сільськогосподарських культур від хвороб; формування продуктивності культур залежно від елементів технології; дослідження впливу сортових та гібридних особливостей кукурудзи, люцерни, люпину, конюшини, сої, картоплі, пшениці, ячменю, ріпаку озимого та інших сільськогосподарських культур на урожайність та поживну цінність їх зерна, зеленої маси; перспективи вирощування фундука в умовах Західного Лісостепу України; урожайність і якість салату листкового в умовах Західного Лісостепу; використання ступінчастої міжсортової гібридизації для створення вихідного матеріалу картоплі із селекційно цінними характеристиками; екологічна оцінка вмісту важких металів у ґрунтах; стан та перспективи розвитку природоохоронних територій; екологічна оцінка виробничої діяльності підприємств Західного регіону; створення штучних водойм на садово-паркових об’єктах.