Триває активна співпраця з закордонними партнерами в рамках проєкту UniClad «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.
У період з 27 до 31 березня 2023 року відбувся навчальний візит групи представників українських університетів, природоохоронних організацій, науково-дослідних установ Києва, Львова, Кропивницького до Відня (Австрія). Від ЛНУП учасниками були безпосередні виконавці проєкту Петро Хірівський, Ольга Іщенко, Богдан Кректун, Тетяна Дацко.
На базі Федерального інституту аграрної економіки, досліджень сільських та гірських територій та Коледжу аграрної та екологічної педагогіки реалізовувалась насичена програма туру.


Основна мета програми:
- ознайомлення з популярною в Західній Європі концепцією Green Care та її практичною реалізацією;
- розгляд особливостей органічного фермерства в Австрії;
- розуміння принципу функціонування агротуристичних комплексів;
- вивчення механізму формування кластерів із залученням освіти та бізнесу.
Учасникам туру була надана можливість відвідати медичний заклад, де застосовується садова терапія, приватний агротуристичний комплекс сім’ї Kranixfeld-Fischl, який об’єднує зелений туризм, виноградарство та виробництво крафтових вин, ферму «Esterhazy», де ведеться органічне тваринництво та використовуються альтернативні джерела енергії, відпочинковий комплекс, де впроваджені елементи екопедагогіки для відвідувачів, центр харчових технологій та лабораторію аналізів кормів. Цікавою виявилась екскурсія у Природний парк Пуркерсдорфа, що на околицях Відня.
Проєкт дозволив не лише здобути науково-практичний досвід, а й розширити свій власний кругозір шляхом ознайомлення з історико-архітектурними пам’ятками та відомими туристичними об’єктами міста Відень.
Підсумком візиту стали отримання сертифікатів навчальної програми та обмін ідеями щодо подальшої роботи над проєктом.