На базі Миколаївського НАУ 9 червня 2023 р. завершився II тур II етапу Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу «Аграрні науки та продовольство» з агрономії. Факультет агротехнологій та екології Львівського НУП на ньому представляв студент групи АГ-42 Ігор Музика, учасник студентського наукового гуртка кафедри генетики, селекції та захисту рослин «ГеСеЗаР». Науковий проєкт Ігоря Музики «Використання ступінчастої міжсортової гібридизації для створення вихідного матеріалу картоплі із селекційно-цінними характеристиками» під девізом «Новий сорт», який виконувався під керівництвом професора П.Д. Завірюхи, успішно пройшов анонімне рецензування, у загальному рейтингу посів високе 6 місце із 83 поданих на конкурс проєктів та був рекомендований до захисту у фінальній частині студентського професійного творчого конкурсу.


Достойним та успішним був захист майбутнім бакалавром з агрономії Ігорем Музикою підготовленого наукового проєкту перед членами висококваліфікованого журі. Студент англійською мовою, демонструючи яскраву презентацію, зумів переконливо показати здобутки Львівського НУП у царині створення нових перспективних гібридів картоплі із цінними біологічними і господарськими ознаками та свою безпосередню участь у цьому процесі.
Студент Ігор Музика у студентському науковому гуртку кафедри генетики, селекції та захисту рослин почав працювати вже із другого курсу. Тому таким вагомим виглядав його науковий доробок, що представлявся на розгляд поважного журі. Ним опубліковано у співавторстві із науковим керівником та одноосібно 5 наукових статей і тез доповідей. Ігор взяв участь і виступив з доповідями на чотирьох міжнародних наукових конференціях і двох міжнародних наукових форумах. За результатами загальноуніверситетського конкурсу на кращу студентську наукову роботу з агрономії у 2022–2023 н.р. Ігор Музика посів перше місце і нагороджений Дипломом I ступеня. За активну життєву і громадську позицію, особистий внесок у розвиток і упровадження вітчизняної науки студент нагороджений також Дипломом Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.
І ось підведені підсумки II туру II етапу Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу «Аграрні науки та продовольство» з агрономії. Журі конкурсу високо оцінило наукові здобутки Ігоря Музики, нагородивши його Дипломом II ступеня.
Бажаємо Ігорю Музиці і його науковому керівнику професору Петру Завірюсі подальших творчих успіхів, нових наукових звершень і підкорення нових наукових вершин.