У групі Аг-11 згідно з графіком навчального процесу передбачена тижнева ознайомча практика із селекції, сортознавства та насінництва польових культур, яку студенти проходять на кафедрі генетики, селекції та захисту рослин.
Цьогорічна практика із селекції рослин була надзвичайно цікавою для усіх студентів, адже вони брали безпосередню участь у селекційному процесі з картоплею. Під керівництвом завідувача кафедри професора П.Д. Завірюхи на дослідному полі студенти-першокурсники висаджували розсаду, вирощену із гібридного насіння картопляних ягід покоління F1. Петро Данилович цікаво розповів студентам про селекційну роботу з картоплею у нашому університеті, технологію проведення схрещування різних сортів цієї культури між собою і про мету цього процесу.
Студенти-практиканти дбайливо висаджували кожну рослину у спеціально підготовлений ґрунт. Усі студенти проявили неабияку активність. Особливо хочеться відзначити Ірину Поручник, Ірину Тетенкову, Олену Висоцьку, Арсена Гуцуляка, Владислава Яслинського, Ярослава Мацюка, Олега Скибіцького, Вадима Адамчука та Артема Данилка.
Студенти завершують свою ознайомчу практику, збагачені новими знаннями, з почуттям причетності до виведення майбутнього нового сорту картоплі.