На виховній годині (25.09.2023) студенти першого курсу спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» разом з куратором групи Ольгою Дидів ознайомилися з Науковою бібліотекою ЛНУП.
Особливо зацікавила студентів професійна розповідь директора Наукової бібліотеки Марії Грицевич про історію становлення бібліотеки, яка пов’язана із заснуванням Рільничої школи в Дублянах (1856 р.). Студенти мали можливість ознайомитися зі структурою бібліотеки, особливу увагу привернула експозиція фонду стародруків та рідкісних видань, унікальні видання якого розкривають історію природничих, технічних та сільськогосподарських наук країн Європи XVIII–XX ст.
Значний інтерес у студентів університету викликали періодичні видання, які видавались у країнах Європи в XIX–XX ст. Загальний документальний фонд бібліотеки налічує понад 540 тисяч примірників. Сьогодні Наукова бібліотека ЛНУП за обсягом, унікальністю та цінністю своїх фондів належить до найбільших галузевих книгозбірень у Західній Україні.
Директор Наукової бібліотеки Марія Антонівна ознайомила студентів з можливостями електронної бібліотеки, ліцензованим програмним забезпеченням, електронним каталогом, інституційним репозитарієм, реферативними наукометричними платформами Web of Science, Scopus, Google Scholar та базою навчальної літератури ТОВ «Центр навчальної літератури», а також розкрила можливості роботи студентів в електронному читальному залі, ознайомила з довідковим каталогом бібліотеки.
Наукова бібліотека ЛНУП забезпечує інформаційну базу наукових досліджень, навчальної діяльності та виховного процесу студентів в університеті. Марія Грицевич звернула увагу на культурно-просвітницьку діяльність бібліотеки, висвітлення матеріалів про відродження національної культури, передові досягнення в галузі аграрної науки та освіти, творчість письменників, видатних діячів культури, науки і техніки. Бібліотека ЛНУП увійшла в XXI сторіччя з великим практичним досвідом, який дозволяє поєднати традиційні та новітні інформаційні технології в обслуговуванні своїх користувачів.
Також студенти мали змогу переглянути виставку-інсталяцію «Ми єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була».