6 жовтня 2023 року на кафедрі екології відбулось секційне засідання в рамках XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій».
Зі вступним словом виступив завідувач кафедри екології, доцент Петро Хірівський, який наголосив на важливості екологічних проблем та їх вирішенні, особливо тих, що виникли внаслідок воєнних дій в Україні.
Учасники засідання представили результати своїх досліджень та визначили пріоритетні напрямки майбутньої наукової роботи. Зміст доповідей охоплював широкий спектр актуальних тематик, що стосувалися екологічної оцінки впливу війни на ґрунт та основних заходів з його охорони, дослідження белігеративного ландшафту на мапі України, оцінки вмісту забруднюючих речовин у стічних водах, екологічних проблем поводження з відходами та їх вирішення.
Результатом роботи секції було планування та формування тематики ювілейної конференції, присвяченої 25-річчю заснування кафедри екології.
Висловлюємо щиру подяку усім науково-педагогічним працівникам кафедри екології за активну участь в роботі міжнародного форуму.