Одним із пріоритетів спільної аграрної політики ЄС на 2023–2027 роки є створення ефективної моделі підтримки й просування знань та інновацій у сільському господарстві та взаємопов’язаних сферах: сільські території, ланцюги доданої вартості, захист довкілля, зміни клімату, збереження біорозмаїття, сталий розвиток суспільства тощо.
Львівський національний університет природокористування в рамках тісної співпраці з Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОДА є активним учасником із впровадження системи передачі знань та інновацій у сільськогосподарській галузі (AKIS) на регіональному рівні.

З метою поширення знань, досвіду та інноваційної підтримки малих фермерів запроєктовано видання «Довідника для фермера», авторами якого, серед інших знаних науковців регіону, є професори та доценти факультету агротехнологій та екології Львівського НУП.
Упродовж 14–15 лютого 2024 р. відбулися робочі зустрічі колективу авторів із начальником управління Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмилою Гончаренко та представниками робочої групи з впровадження системи знань та інновацій у сільськогосподарській галузі (AKIS) на регіональному рівні. За результатами зустрічі визначено ключові пріоритети та напрацьовано ефективні моделі співпраці.