Профорієнтація учнівської молоді є важливою для усвідомленого вибору нею майбутньої професії та залучення до освітнього процесу в закладах вищої освіти вмотивованих студентів.
Факультет агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування тісно співпрацює з агропромисловим підприємством «Агропродсервіс», яке започаткувало програму надання стипендій і грантів на навчання в провідних аграрних освітніх закладах України для обдарованих і цілеспрямованих слухачів курсу «Агросфера» від компанії.

У рамках програми 23 лютого 2024 р. відбулася зустріч слухачів курсу з деканом факультету агротехнологій та екології Львівського НУП доцентом В.В. Бальковським, який ознайомив учнів зі структурою та історією університету, спеціальностями та освітніми програмами факультету («Агрономія», «Захист і карантин рослин», «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство», «Садово-паркове господарство», «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища»), за якими навчаються здобувачі вищої освіти, можливостями особистісного розвитку та перевагами студентського життя. У зустрічі також взяв участь доцент кафедри генетики, селекції та захисту рослин О.М. Андрушко, який провів анкетування майбутніх абітурієнтів.
Загалом учасниками профорієнтаційної зустрічі, яка відбувалася на базі підприємства, були понад 100 представників учнівської молоді.