7 березня 2024 року відбулось засідання Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених факультету агротехнологій та екології у рамках Звітної студентської наукової конференції за результатами роботи у 2023 році під головуванням к.с.-г.н., в.о. доцента Наталії Веги. У ньому взяли участь професорсько-викладацький склад факультету та здобувачі вищої освіти, які представили результати своїх досліджень у формі якісного презентативного матеріалу. Доповідачі продемонстрували ґрунтовне знання обраних тем досліджень, вміння чітко та лаконічно викладати думки.

Основна тематика наукових доповідей студентів на конференції висвітлювала питання: впливу систем удобрення на урожайність та якість сільськогосподарських культур; динаміки розвитку хвороб на посівах пшениці ярої і озимої, ріпаку озимого та заходів захисту від них; формування продуктивності сільськогосподарськими культурами в певних ґрунтово-кліматичних умовах залежно від норми висіву, сортових особливостей, передпосівної інокуляції насіння; впливу різних факторів на формування показників якості насіннєвого і садивного матеріалу сільськогосподарських культур; формування продуктивності та якості овочевими та плодовими культурами залежно від технологічних елементів вирощування; проєктування алей та інших рекреаційних зон селітебних територій в Дублянах; нормативно-правових і технологічних аспектів оцінки впливу на стан довкілля діяльності підприємства з виробництва гумотехнічних виробів у с. Дроздовичі Львівського району; біологічних особливостей магнолії Суланжа (Magnolia soulangeana alexandrina) та перспектив її інтродукції.
Конференція мала дискусійний характер, доповіді учасників супроводжувалися запитаннями та обговоренням. Відзначено високий рівень підготовки здобувачів вищої освіти.
Висловлюємо подяку учасникам конференції, науковим керівникам та керівникам наукових гуртків. Бажаємо мирного неба та нових звершень на науковій ниві!