9 квітня 2024 року в рамках укладеного договору про співпрацю відбулись зустрічі керівництва та студентів університету із представниками однієї з найбільших компаній України – ПрАТ «МХП», яка спеціалізується на вирощуванні птиці, виробництві курячого м’яса та готових курячих продуктів.
У ході зустрічі в.о. ректора Василя Лопушняка із працівниками компанії Ксенією Моторіною, Мариною Шептицькою, Іриною Литвин обговорювалися напрямки взаємодії ЛНУП з ПрАТ «МХП» стосовно організації практичної підготовки студентів та стажувань працівників університету, акцентуючи увагу на реалізації дуальної форми здобуття освіти, яка дозволяє одночасно навчатися в університеті та працювати за спеціальністю, переймаючи досвід найкращих менторів провідної української компанії у сфері харчових та агротехнологій.

Відбулась також зустріч зі студентами спеціальностей 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин», під час якої очільниця відділу роботи з молоддю Ксенія Моторіна презентувала доповідь про напрями діяльності компанії, її структуру і розташування основних підрозділів у регіонах України. Спікерка наголосила, що компанія активно впроваджує сучасні агротехнології та високопродуктивні сорти, щоб забезпечувати високу врожайність сільськогосподарських культур та якість продукції. Значну увагу було приділено підходам компанії до навчання і професійного зростання нових працівників компанії, зокрема із числа студентської молоді.
Для цього ПрАТ «МХП» активно залучає студентів до різних форм співпраці, включаючи не тільки дуальне навчання, а й виробничу практику і стажування. На виробництві студенти мають можливість отримати практичний досвід у сфері сучасного сільського господарства, виробництва та бізнесу, а також розвивати свої навички і знання під керівництвом провідних фахівців галузі. Така співпраця корисна і для компанії, яка отримує свіжі ідеї та перспективних працівників, і для студентів, які отримують цінний досвід і можливість вирішувати реальні завдання в сучасному бізнес-середовищі, а також для університету, який реалізує право здобувача вищої освіти на дуальну форму навчання.
Дякуємо партнерам-роботодавцям за ідеальні умови для старту кар’єри та розвитку інженерного таланту наших студентів!