На кафедрі генетики, селекції та захисту рослин 10 травня 2024 року відбувся науковий семінар, присвячений Міжнародному дню здоров’я рослин, який відзначається в усьому світі 12 травня. На семінар були запрошені колеги з ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», які представили змістовні й цікаві доповіді, які стосуються впливу здоров’я рослин на продовольчу безпеку та життя людства у глобальному масштабі.
Із доповідями виступили заступник директора лабораторії Ольга Біла, завідувач відділу фітосанітарного аналізу Оксана Калагурка, завідувач відділу молекулярно-генетичних досліджень продуктів рослинного походження Марія Дацишин і провідний фахівець лабораторії Андріана Косач. Надзвичайно цікавими й такими, що викликали жваве обговорення, були доповіді про види шкідливих організмів, які є карантинними для рослин, а також про показники і методики визначення генетично модифікованих організмів. Представники лабораторії поділилися практичним досвідом зі своєї практики та окреслили перспективи сучасних молекулярно-генетичних досліджень у сфері фітосанітарії.
Колектив кафедри генетики, селекції та захисту рослин і студенти спеціальностей 202 «Захист і карантин рослин» і 201 «Агрономія» щиро вдячні колегам за можливість обміну науковим і практичним досвідом.