У рамках відзначення Дня науки та Міжнародного дня здоров’я рослин з ініціативи наукового гуртка ХДАЕУ «Захист і карантин рослин» студентський науковий гурток кафедри генетики, селекції та захисту рослин ЛНУП 16 травня 2024 року взяв участь у розширеному міжуніверситетському засіданні, учасниками якого були наукові гуртки Херсонського державного аграрно-економічного університету, Одеського державного аграрного університету, Державного біотехнологічного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України та Львівського національного університету природокористування. Засідання відбувалося в дистанційному режимі з використанням платформи Zoom.

Доповідачами від університетів були як студенти, так і професорсько-викладацький склад. Так, із науковими доповідями перед гуртківцями виступили к.с.-г.н., доцент Іван Мринський, доктор філософії Ірина Стеценко (ХДАЕУ) та к.б.н., доцент Ірина Леженіна (ДБТУ). Жваве обговорення викликали доповіді щодо шкідливих організмів на троянді ефіроолійній, мелісі лікарській і м’яті перцевій від студентів ХДАЕУ.
Львівський національний університет природокористування представили студенти ОПП «Захист і карантин рослин» і ОПП «Агрономія» ОС «Бакалавр», які виступили з доповідями за результатами своїх наукових досліджень: Вадим Грищук (студент групи Аг–31, староста гуртка), Марта Шпот і Христина Стемпіцька (студентки групи Зр–31), Діана Грицевич (студентка групи Зр–21) та Олександра Кривошеєнко (студентка групи Зр–41). Усі представлені доповіді викликали зацікавлення в авдиторії.
Проведений захід виявився надзвичайно пізнавальним для студентів, а викладачі мали можливість поділитися власними науковими доробками та обмінятися досвідом зі своїми колегами.
Висловлюємо щиру подяку організаторам заходу, зокрема завідувачу кафедри ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ, д.с.-г.н., професору Олені Марковській, та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!