Заняття з дисципліни «Карантин рослин» для студентів, що навчаються на ОПП «Захист і карантин рослин» Львівського НУП, передбачають ознайомлення з порядком проведення фітосанітарної експертизи підкарантинного матеріалу.
11 вересня 2024 р. заняття для групи Зр-31 було проведено безпосередньо в ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», де завідувачі та провідні фахівці відділів фітосанітарного аналізу та молекулярно-генетичних досліджень продуктів рослинного походження ознайомили студентів із порядком і процедурою проведення лабораторної експертизи підкарантинних матеріалів. Студенти мали можливість перевірити свої теоретичні знання із фаху та спробувати визначити запропоновані працівниками лабораторії шкідливі об’єкти рослин.

Під час заняття фахівці лабораторії ознайомили студентів із роботою відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу, а також відділу аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур та продуктів їх переробки.
Надзвичайно приємно бачити серед провідних фахівців лабораторії випускників факультету агротехнологій та екології за ОПП «Захист і карантин рослин» та ОПП «Агрономія»: Дарину Андрушко, Марту Рибак, Мар’яну Льоду та Вероніку Євдокименко.
Студенти ОПП «Захист і карантин рослин», а також завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин Юлія Голячук щиро вдячні усім працівникам ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія» за проведене заняття!