19 вересня 2024 року відбулося підписання угоди про співпрацю між географічним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка та факультетом агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування.
Угода є важливим кроком на шляху до інтеграції наукового та освітнього потенціалу двох провідних університетів Західної України, що стане важливим внеском у розвиток регіону та підвищення його конкурентоспроможності на національному і міжнародному рівнях.
За умовами угоди студенти обох факультетів матимуть можливість брати участь у спільних навчальних програмах, що базуються на сучасних світових практиках у галузі екологічно орієнтованого сільського господарства та охорони і збереження довкілля. Особливий акцент буде зроблено на навчальних обмінах, спільних лекціях та інтерактивних курсах.
Представник академічної спільноти географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, завідувач кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи, доцент Ігор Рожко відзначив важливість співпраці для розвитку екологічно орієнтованих технологій у сільському господарстві. Декан факультету агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування, доцент Олег Андрушко наголосив, що угода сприятиме підготовці фахівців, здатних вирішувати сучасні виклики агровиробництва в контексті змін клімату та збереження біорізноманіття.
Підписанню угоди передували узгодження керівниками структурних підрозділів факультетів-підписантів окремих розділів навчальних практик у студентів спеціальності 106 «Географія» щодо використання матеріально-технічної бази ЛНУП, що вже було реалізовано влітку поточного року.