У рамках XXV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» 3 жовтня 2024 р. відбулася конференція «Захист і карантин рослин: історія і сьогодення. Інноваційні методи захисту рослин», яку організовувала кафедра генетики, селекції та захисту рослин. Учасниками конференції були науковці закладів вищої та фахової передвищої освіти та науково-дослідних установ України, що працюють у сфері захисту й карантину рослин: Одеського державного аграрного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Сумського національного аграрного університету, Поліського національного університету, Державного біотехнологічного університету, Білоцерківського національного аграрного університету, Української науково-дослідної станції карантину рослин, Інституту захисту рослин НААНУ, Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААНУ, Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Любарського професійного ліцею, Івано-Франківського фахового коледжу Львівського НУП, Вишнянського фахового коледжу Львівського НУП.

На конференції були обговорені актуальні питання й виклики, що стоять перед фахівцями в сучасних умовах та прогнозуються в недалекому майбутньому. Доповідачами було охоплено як історичні аспекти становлення захисту й карантину рослин, так і окремі практичні завдання, що постають перед аграріями та науковцями. Дружня атмосфера заходу дозволила обмінятися думками, апробувати результати наукових досліджень і окреслити напрями подальших досліджень для учасників конференції.
Щиро дякуємо всім учасникам науково-практичної конференції за активну участь і запрошуємо до подальшої наукової співпраці!