13 березня у Львівському національному аграрному університеті на землевпорядному факультеті відбувся захід профорієнтаційного спрямування «Ярмарок професій».

Метою заходу було сприяння працевлаштуванню випускників факультету. У вступному слові декан факультету професор М.Г. Ступень наголосив на важливості проведення зустрічей з виробничниками, які мають можливість працевлаштувати молодих фахівців за спеціальністю.

У заході взяли участь студенти-випускники факультету і провідні фахівці землевпорядної галузі. На запрошення факультету відгукнулись керівники провідних установ землевпорядного напряму Львівської і інших областей України, зокрема:

А.О. Андрущенко, сільський голова с. Старий Яричів Кам’янка-Бузького району Львівської області;

О.С. Бермес, начальник відділу Держегеокадастру в Сокальському районі Львівської області;

Ю.Є. Боса, начальник відділу Держгеокадастру у Радехівському районі Львівської області;

В.М. Василенко, начальник головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області;

Я.О. Гоцак, заступник начальника відділу Держгеокадастру у м. Львові;

А.В. Дем’янович, заступник директора ТОВ «Луги-2» в с. Великі Глібовичі Перемишлянського району Львівської області;

Т.Г. Калита, голова Радехівської РДА;

О.М. Ковалишин, заступник начальника управління земельних ресурсів Львівської міської ради;

В.Р. Комарницька, начальник управління персоналом Головного управління Держгеокадастру у Львівській області;

А.В. Лобунько,  начальник міськрайонного управління Держгеокадастру у Кам’янець-Подільському районі та м. Кам’янець-Подільський Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області;

А.І. Мандій, начальник відділу екологічної інспекції Львівської області;

І.І. Мельник, перший заступник голови Радехівської  РДА;

Д.В. Сидор, заступник директора ДП «Львівський інститут землеустрою»;

Р.М. Токай, голова Сокольської РДА;

М.І. Турчак, керуючий справами в Стрийській районній раді;

С.Й. Фур, начальник Самбірського міжрайонного управління водного господарства;

О.А. Цюра, начальник обласного управління водних ресурсів Львівської області.

Під час проведення заходу студенти-випускники особисто ознайомились із роботодавцями та вакансіями, які вони пропонують, оскільки вибір місця роботи – відповідальний крок. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір, залежить вдалий старт у доросле життя.

В рамках заходу присутніх привітав та ознайомив з умовами проведення ярмарку декан землевпорядного факультету, д.е.н., професор М.Г. Ступень. Він також передав вітання і побажання плідної роботи від ректора Львівського національного аграрного університету, д.б.н., професора, академіка НААНУ В.В. Снітинського, який дав високу оцінку ролі землевпорядної служби в умовах реформування АПК.

Фахівці від виробництва привітали всіх присутніх з нещодавнім професійним святом – Днем землевпорядника. У своїх виступах вони підкреслювали, що від професіоналізму землевпорядників у великій мірі залежить, наскільки ефективно використовується наша земля, в якому стані вона буде передана нащадкам, адже українське суспільство за всіх часів було пов'язане із землею, яка і тепер залишається основним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбові країни – її землі. Доповідачі зазначали, що професія землевпорядника є дуже багатогранною. «Землевпорядник, насамперед, є фахівцем із землеустрою та кадастру, геодезистом, картографом, юристом, економістом, інспектором, а також екологом, лісником, фахівцем водної галузі, агрономом, архітектором та містобудівельником, психологом, документознавцем та архіваріусом. І це далеко не весь перелік професій, до яких ми маємо відношення»,  –  ділились фахівці від виробництва.

Усіх присутніх ознайомили з умовами і специфікою роботи та практичною частиною діяльності підпорядкованих їм підрозділів. Поділились, як заохотити майбутнього землевпорядника до праці в своїй державі, на своїй землі. Студентам побажали зробити правильний вибір в подальшому працевлаштуванні.

Студенти-учасники заходу переглянули презентації представників від виробництва, на власні очі побачили, що робочих місць, пов’язаних із землевпорядкуванням, є багато, і обирати слід обачно.

В кінці заходу виступили завідувачі кафедр землевпорядного факультету, які теж запропонували кращим студентам спробувати себе на викладацькій роботі, вступити в аспірантуру, взяти участь в темах, пов’язаних з держбюджетним фінансуванням у землеустрої.

Студенти змогли побачити усі тонкощі обраної ними професії. На практиці це неодмінно допоможе вибрати їм роботу за вподобанням, а для тих, хто ще не визначився, – зробило підказку для такого відповідального кроку у житті. Багато студентів запропонували свої резюме.

В результаті проведення подібних заходів студенти отримують можливість пройти стажування, а землевпорядні організації добирають для себе кваліфікованих фахівців. Таким чином, відбувається насичення галузей кадрами, затребуваними на ринку праці.

До речі, майже всі представники від виробництва і викладачі факультету, які взяли участь в заході – колишні випускники землевпорядного факультету ЛНАУ, що дає підстави сьогоднішнім випускникам ще раз переконатись у правильності вибору своєї професії з перспективи кар’єрного росту.