23-27 квітня доцент кафедри управління земельними ресурсами Олександра Олександрівна Костишин долучилася до участі у Круглому столі під назвою «Розвиток земельних відносин в сучасних умовах», присвяченому 85-річчю з дня заснування Державного аграрного університету Молдови, який проходив на факультеті кадастру і права за участю викладачів і вчених з Молдови, Росії, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, України та FAO. Захід відбувся в залі протоколу UASM. Модератором був Олег Хоржан, декан факультету кадастру і права Державного аграрного університету Молдови.

В ці дні зарубіжні гості мали можливість здійснити робочі візити в Агентство земельних відносин та кадастру, Агентство громадських послуг INGEOCAD, в проектний інститут землеустрою та Територіальну кадастрову службу Кишинева.

Після проведених заходів учасниками Круглого столу обговорено проблеми в області регулювання земельних відносин і сталого розвитку сільського господарства і зроблено певні висновки і рекомендації, які підписані кожним учасником.

Під час роботи заходу відбувалися плідні дискусії, насичені виступи, знайомства з колегами з інших країн, проведено ділові зустрічі з представниками компаній.

Захід став справді унікальним, оскільки, окрім теоретичної частини, учасники мали можливість паралельно відвідати агентства, державні інститути землеустрою, і таким чином збільшити продуктивність роботи.

Це дійсно комплексний захід для спеціалістів у галузі геодезії і землеустрою, які прагнуть тримати руку на пульсі сучасних земельних відносин.