У вівторок, 22 травня 2018 року у Львівському національному аграрному університеті відбулась зустріч керівництва університету з викладачами Державної вищої технічно-економічної школи ім. Броніслава Маркевича в Ярославі (Польща).

Львівський національний аграрний університет представляли: ректор ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Васильович Снітинський, перший проректор, к.т.н., професор Віталій Мефодійович Боярчук, проректор з наукової роботи, д.е.н., в.о. професора Ігор Богданович Яців, декан землевпорядного факультету, д.е.н., професор Михайло Григорович Ступень, заступник декана землевпорядного факультету, завідувач кафедри геодезії і геоінформатики к.е.н., доц. Павло Петрович Колодій.

До складу польської делегації входили: Дорота Дейняк – проректор з дидактичних дисциплін Державної вищої технічно-економічної школи ім. Броніслава Маркевича в Ярославі; Марек Банас – доктор з організації навчання факультету інженерних технологій; Моніка Белавейдер – керівник відділу інтегрованої геодезії; Катажина Маяковська – старший викладач.

Знайшла взаємну підтримку пропозиція спільної участі вчених університетів в розробці і реалізації ряду наукових проектів. Під час візиту відбулося підписання договору про співпрацю між Львівським НАУ та Державною вищою технічно-економічною школою ім. Броніслава Маркевича в Ярославі (Польща). Угода передбачає участь навчальних закладів у науково-освітніх проектах, академічні та культурні обміни, проведення спільних наукових досліджень.

Крім цього, польські колеги відвідали землевпорядний факультет, де було обговорено умови подальшої співпраці щодо стажування викладачів і студентів факультету, підвищення професійної майстерності в галузі геодезії і землеустрою; написання спільних наукових праць з проблем організації раціонального природокористування; співпраці в галузі туризму і готельно-ресторанної справи.

Учасники зустрічі висловили сподівання, що в майбутньому такі зв’язки переростуть в спільні проекти, які будуть корисними як для нашого університету, так і для колег із сусідньої Польщі.