18 вересня 2018 р. на землевпорядному факультеті проведено звітну конференцію за результатами проходження навчальних і виробничих практик студентами ОС Бакалавр спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Зі вступним словом до учасників конференції звернувся декан факультету проф. Михайло Григорович Ступень, який відзначив важливість проходження навчальних та виробничих практик. Як відмітив професор, саме практика дає змогу всім студентам отримати цілісне уявлення про професійне поле майбутньої професії.

Про специфіку проходження навчальних практик, про бази виробничих практик проінформував заступник декана – відповідальний за практичну підготовку студентів старший викладач кафедри геодезії та геоінформатики Іван Федорович Рій. Основними базами для проходження виробничих практик є державні структури Служби Держгеокадастру України в областях та районах, науково-дослідні та проектні інститути землеустрою, сільські ради та об’єднані територіальних громади, а також приватні землевпорядні підприємства.

З цікавими доповідями про проходження практики виступили студенти факультету. Зокрема студенти другого курсу Вікторія Богуславська, Христина Томашевська, Михайло Сень поділились своїми враженнями про проходження навчальної практики з топографії.

В основному у своїх виступах студенти повідомляли, що практика допомогла їм зрозуміти, як багато в роботі землевпорядних структур залежить від грамотно створеної системи управління в установі – починаючи від правильно підібраних кадрів і закінчуючи ефективною роботою з інформацією. Аналізуючи знання і досвід, отримані в період проходження практики, враховуючи специфіку роботи, студенти зробили висновок, що не помилилися з вибором майбутньої професії, адже відчули, наскільки вона є потрібною.

Найкращі студенти землевпорядного факультету мають можливість  проходити навчальну практику за кордоном. Студенти Юрій Калитчук, Владислав Ковальов та Олег Тислюк проходили практику в Латвійському сільськогосподарському університеті міста Єлгави (Латвія). Владислав Ковальов розповів про враження від  особливостей проведення практики з використанням сучасних геодезичних приладів та програмного забезпечення для виконання топографо-геодезичних та землевпорядних робіт. Крім цього, студенти, які проходили практику в Латвії,  відвідали визначні місця міста Риги.

Інша група студентів, а саме: Тетяна Берецька, Ольга Гафтон, Роман Таратула, Тарас Урдей,  Олег Топольницький – проходили практику в техніко-економічній школі міста Ярослава (Польща). У своєму виступі Роман Таратула розповів про види робіт, які їм випала можливість иконувати разом із польськими колегами.

На проведеному заході були присутні викладачі кафедр, які вислухали студентські пропозиції щодо вдосконалення проходження виробничих і навчальних практик.

При підведенні підсумків практики декан факультету професор М.Г. Ступень наголосив, що саме на виробничих і  навчальних практиках студенти мають можливість закріпити здобуті теоретичні знання та навчатись використовувати сучасну геодезичну техніку нового покоління, механізми та інструменти, які  використовуються в землевпорядкуванні.