На землевпорядному факультеті Львівського національного аграрного університету розпочав свою роботу теоретичний семінар для викладачів, аспірантів та здобувачів.

Зі вступним словом до учасників звернувся голова теоретичного семінару, професор кафедри управління земельними ресурсами Мирослав Степанович Богіра, який привітав усіх з початком роботи семінару в новому навчальному році. Він також зазначив, що тематика семінару повинна бути продовженням науково-дослідної роботи кафедр в рамках загальнофакультетської теми.

Згідно затвердженого плану роботи семінару були заслухані наступні доповіді:

● «Проблеми і перспективи розвитку туризму у Радехівському районі Львівської області», доповідач – доцент кафедри туризму Андрій Степанович Ковальчук;

● «Дослідження точності геометричного нівелювання», доповідач –  старший викладач кафедри геодезії та геоінформатики Іван Федорович Рій.

Андрій Степанович звернув увагу на особливості розвитку туристичної галузі в Радехівському районі, а також провів цікавий екскурс по туристичних об’єктах району.

Іван Федорович у своїй доповіді розкрив особливості використання способу нівелювання «вперед-назад» щодо знімання території. Як було зауважено ним, саме запропонований спосіб геометричного нівелювання «вперед-назад» дає змогу контролювати процес нівелювання на кожній лінії визначення перевищення. Це досягається контролем стабільності установлення візирного променя в горизонтальне положення.

Після доповідей викладачі активно ставили питання та висловлювали слушні зауваження.

В кінці заходу секретар теоретичного семінару, доцент кафедри управління земельними ресурсами Мирослава Василівна Смолярчук ознайомила відвідувачів семінару із планом роботи теоретичного семінару землевпорядного факультету на 2018–2019 навчальний рік.