19 березня 2019 року на землевпорядному факультеті Львівського національного аграрного університету відбувся «Ярмарок професій» для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та 242 «Туризм».

Учасниками заходу були роботодавці з Львівської, Тернопільської та Хмельницької областей, які представляли державні та приватні установи, організації, підприємства: начальник Самбірського управління водного господарства Львівської області С.Й. Фур; керівник апарату Стрийської районної ради Львівської області М.І. Турчак; начальник управління бюро технічної інвентаризації та оцінки земель Стрийського району Львівської області М.М. Петрівський; начальник управління персоналу головного управління Держгеокадастру у Львівській області В.Р. Касприк; міський голова Стебницької міської ради Дрогобицького району Львівської області П.Р. Старосольський; юрист приватного підприємства ТзОВ «Права на землю» м. Тернопіль Н.Б. Скоробочак;

начальник управління Держгеокадастру у Старосамбірському районі Львівської області І.С. Березовський; начальник управління Держгеокадастру у Самбірському районі Львівської області І.І. Баран; начальник управління Держгеокадастру у Сокальському районі Львівської області С.О. Бермес; начальник управління Держгеокадастру у Радехівському районі Львівської області Ю.Є. Боса; в.о. начальника відділу землеустрою Львівської міської ради М.В. Лещук; директор ПП «Центр ринкових досліджень» м. Львів С.В. Білінська; директор ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» М.І. Божейко; заступник директора ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» О.В. Худий; начальник головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області В.М. Василенко; начальник управління Держгеокадастру у Бродівському районі Львівської області О.М. Строзюк; начальник центру Державного земельного кадастру у Львівській області М.С. Ільчишин; представник фірми «Західземлепрайд» С.В. Бартошик; начальник управління Держгеокадастру у Буському районі Львівської області Л.В. Троць; начальник управління Держгеокадастру у Кам’янка-Бузькому районі Львівської області В.Б. Лень; начальник відділу управління туризму та курортів Львівської ОДА Т.З. Лозинський; науковий співробітник Яворівського національного природного парку О.Б. Годованець; менеджер-управитель у сфері надання туристичних послуг компанії «Мавіста» м. Львів Ю.І. Даниляк.

У рамках заходу присутніх привітав декан землевпорядного факультету, д.е.н., професор М.Г. Ступень. Він також передав вітання і побажання плідної роботи від ректора Львівського національного аграрного університету, д.б.н., професора, академіка НААНУ В.В. Снітинського, який відзначив вагоме значення землевпорядної служби для розвитку аграрного сектора.

В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, оскільки присвячена безцінному скарбові країни – її землі. Доповідачі зазначали, що професія землевпорядника є дуже багатогранною. «Землевпорядник, насамперед, є фахівцем із землеустрою та кадастру, геодезистом, картографом, юристом, економістом, інспектором, а також екологом, лісником, фахівцем водної галузі, агрономом, архітектором та містобудівельником, психологом, документознавцем та архіваріусом. І це далеко не весь перелік професій, до яких ми маємо відношення», – ділились фахівці від виробництва. У своїх виступах вони також відзначили, що від професіоналізму землевпорядників у значній мірі залежить, наскільки ефективно використовується наша земля, в якому стані вона буде передана нащадкам, адже українське суспільство за всіх часів було пов'язане із землею, яка і тепер залишається основним засобом для існування людства та джерелом суспільного багатства.

Представники сфери туризму відзначили, що випускники кафедри туризму можуть працювати у туроператорському та турагентському секторі, у сфері міжнародного менеджменту та маркетингу, науково-дослідній сфері, консалтингових підприємствах туристичного профілю та інших сферах гостинності. Зокрема, студентів було ознайомлено із вакансіями організаційних структур, представлених на «Ярмарку професій». Також було наголошено, що успішна кар’єра в туризмі неодмінно пов’язана зі знанням іноземних мов, географії, історії, культури, релігії, психології, бізнесу та інших спеціальних дисциплін.

Під час проведення заходу студенти-випускники особисто ознайомились із роботодавцями та вакансіями, які вони пропонують, оскільки вибір місця роботи – відповідальний крок. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір, залежить вдалий старт у доросле життя.