На землевпорядному факультеті Львівського національного аграрного університету кафедра управління земельними ресурсами провела круглий стіл на тему «Проведення земельного аукціону». Основна мета заходу полягала в обговоренні проблемних питань у сфері земельних відносин, зокрема щодо продажу земельних ділянок з аукціону. На захід були запрошені викладачі і студенти нашого факультету та гості з виробництва: заступник начальника управління земельними ресурсами, начальник відділу ринку земель Департаменту містобудування Львівської міської ради Олег Михайлович Ковалишин, генеральний директор фірми «СОМГІЗ» Олександр Миколайович Сімчук, заступник директора фірми «СОМГІЗ» Оксана Іванівна Цифуляк.

Одним із найважливіших факторів у збільшенні ефективності використання земельних ресурсів в нашій державі є продаж земельних ділянок на найбільш вигідних умовах. Максимально вигідний результат від продажу земельних ділянок досягається шляхом застосування саме конкурентних способів продажу – земельних торгів.

Учасники круглого столу активно висловлювали свою позицію з усіх актуальних проблем земельних відносин у контексті сьогодення. Більшість виступів була конструктивна, а тому обговорення було насичене конкретними прикладами та пропозиціями.

Також учасники заходу могли ознайомитись зі спеціальною літературою щодо питань управління земельними ресурсами в Україні, люб’язно представленою працівниками наукової бібліотеки нашого університету.

Круглі столи з дискусіями на проблемні теми нормативно-правового регулювання земельних відносин, підвищення ефективності управління земельними ресурсами стали доброю традицією, яку організував і підтримує землевпорядний факультет Львівського національного аграрного університету.