23 жовтня 2019 року в стінах землевпорядного факультету проведено профорієнтаційну роботу з майбутніми абітурієнтами – студентами Стрийського коледжу Львівського національного агарного університету.

Студентів радо зустрічали декан факультету, завідувачі кафедр та викладачі.

Декан факультету М.Г. Ступень ознайомив майбутніх абітурієнтів з історією створення факультету, з умовами яскравого студентського життя, з можливостями сфери професійної діяльності майбутніх фахівців – інженерів-землевпорядників.

Завідувач кафедри геодезії та геоінформатики П.П. Колодій наголосив на тому, що основною метою діяльності кафедр землевпорядного факультету є підготовка фахівців для реалізації державної політики з реформування земельних відносин, управління земельними ресурсами, а також з розробки проєктів землеустрою та ведення державного земельного кадастру, проведення природоохоронних заходів, здійснення моніторингу та державного контролю за раціональним використанням й охороною земель, геодезично-картографічного забезпечення землевпорядкування.

Викладачами було презентовано різносторонні аспекти діяльності нашого університету, спеціальності, за якими готують фахівців, умови проживання та особливості вступної кампанії 2020 року.

Студенти мали можливість пройти навчальну практику з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування». Метою даної практики є закріплення, поглиблення і розширення теоретичних знань студентів в області використання матеріалів аерофотознімання для проведення землевпорядних і земельно-кадастрових робіт.

Учням було продемонстровано роботу сучасних геодезичних приладів і вони власноруч змогли виконати геодезичні вимірювання. У багатьох це викликало значний інтерес.

Крім цього, наші викладачі організували для гостей цікаву екскурсію факультетом та університетом.

Учням була презентована навчальна література, яка стосується предметів, які вони вивчають в коледжі.

Дякуємо директору та викладачам коледжу Стрийського коледжу за надану можливість поспілкуватися з випускниками, розповісти їм про перспективність спеціальності «Геодезія та землеустрій» та навчання на землевпорядному факультеті Львівського національного аграрного університету.