Відповідно до запланованих наукових онлайн-заходів землевпорядного факультету Львівського національного аграрного університету кафедра управління земельними ресурсами провела науково-теоретичний семінар на тему «Здійснення державного контролю за використанням і охороною земель після зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні».
Учасниками семінару в режимі онлайн-трансляції були викладачі кафедри управління земельними ресурсами, представник Кишинівського аграрного університету (Молдова) старший викладач Є.М. Зубко, заступник начальника управління земельних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради О.М. Ковалишин та землевпорядник Волицької сільської ради Жовківського району Л.П. Олива.
Реформування земельних відносин в Україні актуалізує пошук шляхів розв’язання проблеми раціонального використання земель сільськогосподарського призначення та дотримання законності щодо реалізації права власності на землю. Цілком очевидно, що зміна характеру земельних відносин має вплинути і на зміну характеру державного управління земельними ресурсами, зокрема стосовно реалізації функції контролю їх використання. В руслі такої проблематики і була побудована робота семінару.
Учасники семінару відзначили практичну значущість та актуальність теми, адже запропоновані заходи будуть надзвичайно доцільними після зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Цікаво було послухати думку фахівців, а також дізнатись про досвід зарубіжного колеги з республіки Молдова.
Результати науково-теоретичного семінару викладачі кафедри зможуть використати для написання і публікації наукових статей у міжнародних наукових журналах, а також при написанні кафедральної монографії.