22 вересня 2020 року на землевпорядному факультеті Львівського НАУ в рамках Міжнародного студентського наукового форуму «Студентська молодь і науковий прогрес в АПК» (22-24 вересня 2020 р.) відбулося секційне засідання «Проблеми використання та охорони природних ресурсів». Цьогорічне засідання пройшло онлайн на платформі Zoom.

В заході взяли участь понад 50 учасників. До конференції долучилися студенти нашого факультету та зарубіжних вищих навчальних закладів із Польщі, Литви, Латвії та Білорусі. З вітчизняних навчальних закладів учасниками заходу були студенти НУ «Львівська політехніка», Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, Миколаївського національного аграрного університету, Екологічного коледжу ЛНАУ, Стрийського коледжу ЛНАУ.

Представлені наукові доповіді за своєю тематикою відображали актуальні питання розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення та їх експертної оцінки, проблеми сільськогосподарського землекористування, перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад, використання ГІС-технологій у геодезії та землеустрої, проблеми ефективного використання та охорони земель, застосування сучасних агротехнологій в землеустрої, перспективи розвитку сфери туризму.

Проведення серед студентських лав такого заходу як Міжнародний студентський науковий форум сприятиме співпраці студентів землевпорядного факультету із провідними навчальними закладами Польщі, Литви і Білорусі, а також подальшому проходженню навчальних практик на базі цих закладів, зокрема в Університеті прикладних наук та Державній вищій технічно-економічній школі ім. Броніслава Маркевича в місті Ярослав (Польща).