Вже вкотре на землевпорядному факультеті у рамках XXІ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Земельні відносини в контексті просторового розвитку сільських територій».

У науковому заході, який проходив 24 вересня 2020 р., взяли участь викладачі й аспіранти нашого факультету, а також колеги, які представляли Державну вищу техніко-економічну школу в Ярославі (Польща), Каунаський коледж Університету прикладних наук (Литва), Латвійський сільськогосподарський університет (Латвія), Національний університет «Львівська політехніка», Екологічний коледж Львівського національного аграрного університету, Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України.

Наші зарубіжні колеги Моніка Балавейдер, Катажина Матковська, Марек Банась, Валдас Урбанавічюс та Ілона Урбанавічене привітали усіх з початком проведення щорічного науково-практичного форуму, який вони відвідують вже не один рік.

Цьогоріч конференція проходила в онлайн-режимі, проте цей факт не применшив важливості почутих від присутніх наукових думок, практичних порад тощо. Основними питаннями, які розглядались на конференції, були: управління земельними ресурсами в умовах проведення адміністративної реформи, потенційні можливості подальшого функціонування обігу земель сільськогосподарського призначення, питання використання ГІС-технологій в землевпорядкуванні, геодезичне забезпечення будівництва висотних споруд з використанням GPS, удосконалення підходів до нормативної грошової оцінки земель, знаходження шляхів удосконалення системи державного земельного кадастру та інші важливі питання, які стосуються проблематики у землеустрої.

Усі учасники наукового заходу брали активну участь в обговоренні заявлених питань. Дискусія була цікавою та змістовною.