22 грудня 2022 року викладачі, аспіранти та студенти факультету землевпорядкування та туризму взяли участь у конференції представників закладів вищої освіти України, які готують фахівців зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», – «Навчання просторовому плануванню: сьогодення і перспективи». Під час зустрічі акцентувалась увага на використанні у навчальному процесі матеріалів з просторового планування USAID АГРО, які факультету землевпорядкування та туризму влітку передав Сергій Кубах. Отриманий досвід використовується при викладанні навчальних дисциплін «Просторове та містобудівне планування» (ОС «Бакалавр»), «Територіальний землеустрій», «Управління земельними ресурсами», «Агроландшафтна організація території», «Девелопмент нерухомості» (ОС «Магістр»), «Моделювання та планування сталого землекористування» (ОС «Доктор філософії»). Також питання просторового планування вивчаються та досліджуються при написанні кваліфікаційних робіт здобувачами ОС «Магістр» та дисертаційних робіт здобувачами ОС «Доктор філософії» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».
Дякуємо учасникам за цікаві доповіді, а організаторам – за відмінну організацію заходу!

Нещодавно за сприяння ректора Львівського національного аграрного університету академіка НААНУ В.В. Снітинського та в.о. декана землевпорядного факультету к.е.н., доц. Н.Є. Стойко кафедрою геодезії і геоінформатики було придбано сучасний багатофункціональний квадрокоптер DJI Phantom 4.
Це придбання для факультету значно підвищить ефективність навчального процесу з дисциплін «Фотограмметрія та дистанційне зондування», «Моніторинг земель» та «Електронні геодезичні прилади». Також це осучаснить матеріальну базу землевпорядного факультету та дасть змогу майбутнім випускникам органічно влитися у вир сучасного землевпорядного та геодезичного виробництва.