23 червня 2022 року відбулася онлайн-зустріч з науковцями закладів вищої освіти Польщі, на якій було обговорено особливості наукових досліджень та розробок, що проводяться в Польщі з геодезії, землеустрою, кадастру та оцінки земель. У зустрічі взяли участь професори Річард Зборек і Сабіна Зборек (Вармінсько-Мазурський університет, м. Ольштин), професор Пшемислав Лень (Природничий університет у Любліні), професор Едвард Преведа (Гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця в Кракові), професори Моніка Шейка і Моніка Міка (Університет сільського господарства в Кракові), викладач Моніка Балавайдер (Державний технологічно-економічний університет імені Броніслава Маркевича в Ярославі), від факультету землевпорядкування та туризму ЛНУП учасниками зустрічі були в.о. професора Олександра Ковалишин, доценти Павло Колодій і Наталія Стойко.
У ході зустрічі гарант освітньо-наукової програми «Геодезія та землеустрій» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» Олександра Ковалишин ознайомила учасників із основним змістом ОНП, акцентуючи увагу на змістовному наповненні деяких освітніх компонентів, що стосуються геодезії, картографії, землеустрою. Польські колеги проінформували про зміст та організацію наукових досліджень з даних напрямів у своїх ЗВО, акцентуючи увагу на тому, що такі дослідження є досить вузькопрофільними. Наприклад, аспірантура за спеціальностями «ГІС, фотограмметрія та дистанційне зондування в національній економіці, національній обороні та охороні навколишнього середовища», «Оцінка нерухомості», «Просторове планування», «Управління нерухомістю та основи геодезії».
Враховуючи наукову школу факультету землевпорядкування та туризму, при обговоренні ОНП акцент було зроблено на напрямах просторового планування та оцінки нерухомості, а також на практичних навичках отримання даних для систем просторової інформації, управління земельними ресурсами, проєктування сільських районів, створення базових, реєстраційних, економічних, топографічних та тематичних карт.