18 травня 2022 року на факультеті землевпорядкування та туризму відбулась Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні питання землекористування та туризму в контексті сталого розвитку України».
У цей непростий для нашої держави час учасниками конференції були здобувачі багатьох закладів вищої освіти України, а саме: Львівського національного університету природокористування, Волинського національного університету ім. Лесі Українки, Державного біотехнологічного університету, Івано-Франківського коледжу Львівського національного університету природокористування, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Львівського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування, Миколаївського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету «Львівська політехніка», Одеського державного аграрного університету, Одеської національної академії харчових технологій, Одеського національного технологічного університету, Стрийського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування.


На конференції в онлайн-режимі представлено результати наукової роботи за наступними напрямами: геодезія, картографія та геоінформаційні технології у сфері землекористування; просторове планування, землеустрій та охорона земель; кадастр і оцінка земель; сучасні проблеми і перспективи розвитку туристичної індустрії в Україні та світі; економічні та соціальні аспекти туристично-рекреаційної діяльності; інноваційні підходи у сфері туризму та готельно-ресторанної справи.
У сфері землевпорядкування особливу увагу приділено методам геоінформаційного картографування простору та дистанційного забезпечення геопросторовою інформацією, підходам до планування розвитку територіальних громад, особливостям проведення інвентаризації земель, обігу земель сільськогосподарського призначення, питанням безоплатної приватизації земель, методичному забезпеченню оцінки земель, науково обґрунтованим заходам з охорони земельних ресурсів та рекультивації порушених земель, кадастровому забезпеченню землевпорядних робіт.
У сфері туризму акцентувалась увага на сучасних проблемах і перспективах розвитку туристичної індустрії України в умовах економічної нестабільності, розвитку туризму після війни на прикладі досвіду іноземних країн, маркетингових дослідженнях на ринку туристичних послуг, використанні інноваційних технологій у сучасному туристичному та готельно-ресторанному бізнесі, аспектах туристично-рекреаційної діяльності та розвитку різних видів туризму (сільського, зеленого, гастрономічного, медичного тощо).
Заслухані доповіді стали плідним підґрунтям для обміну ідеями щодо зазначених тематик. Студентська молодь поділилась цікавими думками про розвиток землевпорядної та туристичної галузей, які супроводжувались науковим обговоренням, а часом і дискусією.
Понад 100 тез буде опубліковано в електронному збірнику матеріалів конференції. Усім учасникам видано сертифікати.
Ми дякуємо студентам та їх науковим керівникам за участь у даному заході. Бажаємо усім миру та успіхів у подальшій науковій діяльності!
До нових зустрічей!