Завершилася робота над державною науковою темою кафедри туризму ЛНУП «Дослідження особливостей розвитку туристично-рекреаційного потенціалу Західного регіону України» (0119U100297), яку науково-педагогічні працівники кафедри здійснювали впродовж 2019–2023 рр. Наукова новизна одержаних результатів полягала у розробці стратегії розвитку туристично-рекреаційного потенціалу Західного регіону України, що базується на сучасних концептуальних підходах до організації туристичного бізнесу, принципах сталого розвитку, раціонального природокористування і охорони навколишнього природного середовища, інтеграції суб’єктів туристичної діяльності та удосконаленні територіальної структури туристичної сфери регіону.
За результатами виконання кафедральної теми науково-педагогічними працівниками опубліковано понад 160 наукових праць, з них: 8 монографій, 6 навчальних посібників, 10 статей, індексованих у наукометричних базах Scopus або Web of Science, 29 статей в фахових виданнях України, 16 статей за кордоном, 92 тези міжнародних, державних та інших конференцій.
У лютому 2023 р. держтему було закрито і подано заключний звіт в УкрІНТЕІ.
Після аналізу і обговорення 14 березня 2023 р. зареєстровано нову тему на 2023–2028 рр. «Розвиток соціо-еколого-економічної системи туризму і рекреації в умовах глобалізації» (0123U101617). Метою теми є обґрунтування теоретико-методологічних засад та розробка науково-методичних підходів щодо розвитку соціо-еколого-економічної системи туризму і рекреації в умовах глобалізації.