Науково-педагогічні працівники кафедри геодезії і геоінформатики (доценти Олександр Бочко, Зоряна Рижок, Іван Рій та в.о. доцента Світлана Станько) разом із в.о. завідувача Романом Ступенем провели виїзний семінар у Закарпатській регіональній філії ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство».
У рамках підвищення кваліфікації вони взяли участь в аерофотозйомці території Неліпинської територіальної громади Мукачівського району Закарпатської області. Разом із керівником підприємства Іваном Проданцем ними було зроблено заліт дроном Autel EVO II RTK V3, у комплект якого входить GNSS приймач, який інтегрує модуль RTK та надає дані позиціонування на сантиметровому рівні в реальному часі, а також підтримує кінематику постобробки (PPK) з метою одержання ортофотоплану для створення топографічної карти в масштабі 1:2000. Одержану картографічну основу в майбутньому буде використано для розроблення комплексного плану просторового розвитку території Неліпинської територіальної громади, що включає в себе планувальні рішення щодо перспективного використання всієї території громади.
Викладачі кафедри геодезії і геоінформатики одержали практичний досвід застосування сучасних технологій за допомогою БПЛА, у результаті чого було отримано високоякісні цифрові знімки для досліджуваної території, що не поступаються результатам інструментальної тахеометричної зйомки, але в значно коротші терміни та за меншу вартість.