5 жовтня в рамках XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» на факультеті землевпорядкування та туризму розпочала роботу секція «Земельні відносини в контексті просторового розвитку територій». Такий захід відбувається щорічно і є однією з найважливіших подій у сфері аграрної науки України.
З привітальним словом до всіх учасників заходу звернувся декан Павло Колодій. В режимі Zoom-конференції передавали свої вітання давні добрі колеги з-за кордону: професорка Малгожата Бушко, Університет науки і техніки, м. Краків, Польща; Єфім Зубко, професор Технічного університету Республіки Молдова; Валдас Урбанавічюс, представник Каунаського університету прикладних наук, м. Каунас, Литва. Долучались до привітань і науковці з вітчизняних навчальних закладів: Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Чорноморського національного університету імені Петра Могили та структурних підрозділів ЛНУП, зокрема Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування».
Панувала тепла атмосфера дружнього спілкування за цікавими доповідями від викладачів, аспірантів факультету, запрошених гостей. Учасники наукової конференції обговорили широке коло питань, пов’язаних із науковими дослідженнями у сфері землеустрою та туризму. Акцентували увагу науковці також на реаліях воєнного часу, їх впливі на сучасні економічні процеси в державі.
Без сумніву, ми переможемо, адже наука – це шлях до майбутнього і наш фронт, який ми підтримуватимемо новими науковими ідеями відновлення держави у повоєнний період.