15 лютого 2024 року для здобувачів вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» в онлайн-режимі прочитано гостьову лекцію фахівцем геоінформаційних систем агрохолдингу «Контінентал Фармерз Груп» Ігорем Петляківським на тему «Застосування ГІС при створенні цифрової моделі рельєфу та аналізу рослинності за даними вегетаційного індексу для сільськогосподарського землекористування».
Представник агрохолдингу ознайомив присутніх з особливостями чинних технологій NDVI карт, які базуються на обробці супутникових зображень. Схематично представив, як проводиться розрахунок та створення NDVI карти, та розкрив особливості застосування отриманого результату при проведенні агротехнологічних операцій в агрохолдингах.
Ігор Петляківський відповів на запитання студентів та усіх присутніх про сучасні тенденції застосування ГІС-технологій в аграрному виробництві, а також наголосив на необхідності володіння навичками програмування та вміння застосовувати аналітику при прийнятті управлінських рішень.