На факультеті землевпорядкування та туризму Львівського національного університету природокористування пройшов науковий семінар «Електронні аукціони як інструмент конкурентоспроможного земельного ринку». Гостями семінару були представники приватного підприємства «Фірма Сомгіз», яке на сьогодні є ще й оператором електронного майданчика АТ «Прозорро. Продажі», – генеральний директор Олександр Сімчук та заступник директора Оксана Цифуляк.
Присутніх ознайомлено із базовими складовими організації електронних земельних аукціонів, розкрито суть технічної складової роботи майданчика. За словами Оксани Іванівни, чи не найголовніший аспект технічної сторони – це прозорість перебігу та результатів електронного земельного аукціону. Також важливим інструментом роботи електронного майданчика «Сомгіз» є проведення наукових досліджень щодо факторів впливу на ціноутворення та формування аналітичних матеріалів результатів продажу прав власності та оренди земельних ділянок, нерухомого майна різного цільового призначення в межах норм чинного законодавства.
В межах зустрічі відбулося активне спілкування з проблемних питань продажу об’єктів нерухомості, зміщення акцентів активності функціонування регіональних ринків в умовах ведення воєнних дій.