Одним з основних напрямків виховної роботи факультету землевпорядкування та туризму ЛНУП є профорієнтаційні заходи, які стимулюють пошук молодою людиною, школярем, майбутньої професії, ефективно сприяють розвитку людини як фахівця, який проявляє соціально-економічну ініціативу, вчиться отримувати інтелектуальну та трудову незалежність.
У рамках проведення профорієнтаційної роботи та з метою залучення випускників ліцеїв до здобуття освіти у Львівському національному університеті природокористування деканом факультету землевпорядкування та туризму Павлом Колодієм разом із завідувачкою кафедри земельного кадастру Русланою Таратулою, доцентом Наталією Шпік, завідувачкою кафедри туризму Оксаною Крупою відвідано Стебницький ліцей № 7, ліцей № 2 Дрогобицької міської ради та Дрогобицький науковий ліцей імені Богдана Лепкого.
Зустріч здобувачів освіти ліцеїв та викладачів факультету проходила в дружній атмосфері. Ліцеїстам презентовано різносторонні аспекти діяльності нашого закладу, спеціальності, за якими готують фахівців, умови вступу на навчання, основні напрямки роботи факультету та кафедр зокрема, переваги проживання у студентському містечку.
Ми розуміємо, що вибір майбутньої професії є важливим рішенням у житті учнів, і допомагаємо їм зробити цей вибір на основі їхніх здібностей, інтересів і цілей. Викладачі, які доводили інформацію до учнів про наш навчальний заклад, є досвідченими фахівцями у своїх галузях знань і володіють великим досвідом у сфері професійної орієнтації. Вони мають знання про різні професії, їх особливості та перспективи розвитку.
Такі зустрічі допомагають майбутнім абітурієнтам краще зрозуміти свої здібності та можливості, а відтак – зробити відповідальний та правильний вибір майбутньої професії.