Добра традиція у поширенні ідей екологічного, патріотичного виховання та оздоровлення української молоді підтримується!
Так, 7 лютого 2024 року на базі Яворівського національного природного парку відбувся науково-практичний семінар, організований його працівниками та науковцями кафедри екології Львівського національного університету природокористування (к.б.н. Галина Лисак, к.т.н. Оксана Мазурак), за участю педагогічних працівників шкіл Судово-Вишнянської та Шегинівської територіальних громад.
Спеціалістами природоохоронної установи, зокрема провідним спеціалістом парку, Заслуженим природоохоронцем України Михайлом Біляком, провідним фахівцем з екологічної освіти Христиною Гащук та науковим співробітником Оксаною Годованець (випускниця ЛНУП), було розглянуто низку важливих науково-практичних аспектів розвитку та перспектив використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури та природотерапії Яворівського НПП в екологічному, патріотичному вихованні та оздоровлені учнівської та студентської молоді.
Доцентка Г.А. Лисак представила можливості співпраці університету з загальноосвітніми школами Львівщини, розповіла про екскурсійно-пізнавальні ресурси ЗВО та можливості для майбутніх абітурієнтів у здобуванні великого спектра спеціальностей, зокрема 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 206 «Садово-паркове господарство», 201 «Агрономія» тощо.
Плани, науково-дослідницькі напрямки та перспективи розвитку для майбутніх спеціалістів у Львівському національному університеті природокористування, можливості для їх гармонійного професійного та особистісного зростання було розкрито доценткою кафедри О.Т. Мазурак.
Учасники семінару виявили зацікавленість у багатьох екологічних проблемах регіону, шляхах та можливостях їх вирішення.
В рамках методичної, науково-просвітницької та профорієнтаційної роботи відбувся обмін контактними даними між учасниками семінару, а також прозвучали переконливі аргументи щодо майбутніх результатів співпраці.