14 червня 2023 року з ініціативи науково-педагогічних працівників кафедри екології Львівського НУП та за підтримки ректора університету, академіка НААН України Володимира Снітинського була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми утилізації та рекуперації відходів».
З привітальним словом виступили перший проректор Львівського НУП Ірина Федів та проректор з наукової роботи Богдан Гулько.
Завідувач кафедри екології Петро Хірівський наголосив на меті проведення заходу, що полягала у залученні широкого кола науковців до обговорення проблем поводження з відходами промислового, військового та побутового походження.
Активну участь у заході взяли представники влади (департаментів агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Львівської ОВА, Львівської міської ради), установ, громадських організацій (ГО «Чисте повітря»), науковці, педагоги та практики, які займаються проблемами довкілля та яким небайдужий стан навколишнього середовища в Україні. До обговорення актуальних питань долучилися представники НУ «Львівська політехніка», Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.


У пленарному засіданні заслухали президента Асоціації роботодавців Львівщини Зеновія Бермеса із доповіддю про перспективи використання біогазових установок у середніх і малих сільськогосподарських підприємствах України. Завідувач кафедри енергетики доцент Сергій Сиротюк виступив з матеріалами на тему «Біоенергетика – рушій відновлюваної енергетики та органічного землеробства». Доцент кафедри екології Богдан Кректун презентував роботу про біохімічні процеси розкладу органічної речовини у технологіях виробництва біогазу.
Робота конференції продовжилась у секційних засіданнях на базі кафедри екології із залученням студентів нашого університету та інших ЗВО.
Дякуємо за активну співпрацю стейкхолдерам: корпорації «Енергоресурс-інвест», СП «Галка Лтд», ТзОВ «БіТ», ТзОВ «Свірж», ТзОВ «Агролайф Транссервіс».