Важливою частиною освітнього процесу є екскурсії на об’єкти, де можна почерпнути додаткові знання в конкретній галузі.

Так, 3 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та викладачі кафедри екології Юстина Жиліщич, Наталія Панас, Ольга Германович, Мар’яна Іванків, Наталія Лопотич, Ірина Саламаха, Марта Онисковець на базі регіонального ландшафтного парку «Знесіння» провели виїзний семінар на тему «Біорізноманіття, пам’ятки історії та природи міста Львова» та здійснили ряд еколого-пошукових досліджень на екологічних маршрутах з метою збору інформації для проведення практичних й семінарських занять із дисциплін «Соціоекологія», «Екологія людини», «Біологія». Зокрема, в процесі дослідження ознайомилися з історико-ландшафтною пам’яткою парку «Стара стрільниця», геологічними та археологічними пам’ятками (гора Лева та гора Баба), ботанічною та гідрологічною пам’ятками (гора Хомець і потік Хомець). Природно-заповідна історична та охоронна територія парку «Знесіння» становить 312,1 га.

На території парку відвідали геологічні об’єкти – сліди вивітрювання і розшарування порід, рештки скам’янілих дерев і морських молюсків, окремі залишки кам’яних валунів. Археологічна спадщина представлена слідами оборонного городища і культового об’єкта на горі Баба (IX–XI ст.), городищем-капищем на Світовидовому полі.

Через господарську діяльність природний ландшафт парку зазнав серйозних змін. На всій території є антропогенні форми рельєфу – колишні кар’єри, утворені під час видобування покладів піску відкритим способом.

Здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри екології ознайомилися із зонуванням РЛП «Знесіння», відвідали ряд екологічних маршрутів.