7 лютого 2024 року на базі Яворівського національного природного парку відбувся науково-практичний семінар за участю працівників ЯНПП, науковців кафедри екології ЛНУП к.б.н. Галини Лисак, к.т.н. Оксани Мазурак та педагогічних працівників шкіл Судововишнянської та Шегинівської територіальних громад.
Спеціалістами природоохоронної установи, зокрема провідним спеціалістом парку, Заслуженим природоохоронцем України Михайлом Біляком, провідним фахівцем з екологічної освіти Христиною Гащук та науковим співробітником Оксаною Годованець (випускниця ЛНАУ), було розглянуто низку важливих науково-практичних аспектів розвитку та перспектив використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури та природотерапії Яворівського НПП в екологічному, патріотичному вихованні та оздоровлені учнівської та студентської молоді.
Доцентка Г.А. Лисак представила можливості співпраці університету з загальноосвітніми школами Львівщини, розповіла про екскурсійно-пізнавальні ресурси ЗВО та можливості для майбутніх абітурієнтів у здобуванні великого спектра спеціальностей, зокрема 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 206 «Садово-паркове господарство», 201 «Агрономія» тощо.
Плани, науково-дослідницькі напрямки та перспективи розвитку для майбутніх спеціалістів у Львівському національному університеті природокористування, можливості для їх гармонійного професійного та особистісного зростання було розкрито доценткою кафедри О.Т. Мазурак.
Учасники семінару виявили зацікавленість у багатьох екологічних проблемах регіону, шляхах та можливостях їх вирішення.
В рамках методичної, науково-просвітницької та профорієнтаційної роботи відбувся обмін контактними даними між учасниками семінару, а також прозвучали переконливі аргументи щодо майбутніх результатів співпраці.