11 січня 2024 року на базі Яворівського національного природного парку було проведено семінар із педагогами Новояворівської ТГ за участю факультету агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування, відділу освіти Новояворівської ТГ та спеціалістів Яворівського НПП. Тема семінару – «Використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури та природотерапії Яворівського НПП в екологічному, патріотичному вихованні та оздоровленні учнівської молоді».
Доцент кафедри екології, к.с.-г.н. Наталія Качмар виступила із доповіддю на тему «Екоосвітні заходи природоохоронної установи як фактор пізнання природи та засвоєння учнями знань».
Результатом семінару був висновок, що для більш глибокого усвідомлення масштабів екологічних проблем необхідно доносити якісно і вчасно інформацію до населення. Найбільш ефективним методом є поетапне формування екологічної свідомості ще з дитячих років, бо навіть наявність екологічних знань за відсутності відповідного ставлення до природи не гарантує екологічно доцільної поведінки особистості. Лише спільними зусиллями ми повинні закласти фундамент у молоді, який дав би можливість залишати за собою слід не у вигляді витоптаної та виснаженої планети, а місця, де існує чітке усвідомлення важливості усіх компонентів Землі.