Практика – це початковий етап набуття студентами професійних знань, шлях набуття практичних умінь і навичок.
Ознайомча та навчальна практика є невід’ємною складовою професійної підготовки здобувачів вищої освіти РВО «Бакалавр», які навчаються за спеціальностями 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища». Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, які вони отримують у процесі навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь; є сполучною ланкою між теоретичним навчанням майбутніх екологів, технологів та їх практичною роботою екологічного спрямування.
3 червня 2024 року розпочалася ознайомча та навчальна практика для студентів I та II курсів – екологів та технологів захисту навколишнього середовища – під керівництвом доцента Тетяни Дацко, доцента Мар’яни Іванків, в.о. доцента Ольги Германович та старшого викладача Галини Верхоли. Програма практики передбачає організаційно-підготовчу складову, період польових та камеральних досліджень, а також екскурсійну, найбільш улюблену студентами, частину.


Першим етапом практики стала екскурсія до Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Дублянський». Цей парк не лише має естетичну цінність, але й відіграє важливу екологічну, оздоровчу та навчальну роль. Під час екскурсії здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитися із біорізноманіттям парку, навчились на конкретному прикладі описувати екосистему, її структурно-функціональну організацію. Наступним кроком стало ознайомлення з хіміко-токсикологічною лабораторією кафедри екології, наявним у ній інструментарієм та можливостями.
А ще попереду – польові дослідження, відбір та підготовка зразків, робота в лабораторії… І найцікавіше – екскурсія на об’єкти ЛКП «Зелене місто». Далі буде…